Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
wypożyczone
(1)
Placówka
Dembowskiego 12 (W131)
(2)
Autor
Moss, Michael
(1)
Nafisi, Azar (1955- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Stany Zjednoczone
(2)
Język
angielski
(2)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(1)
Literatura perska
(1)
Temat
Cukier
(1)
Gospodarka
(1)
Kobieta
(1)
Monopol
(1)
Nawyki konsumenckie
(1)
Odżywianie
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Rewolucja irańska (1979)
(1)
Sól kamienna
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Uzależnienie (nałóg)
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Żywność przetworzona
(1)
Temat: czas
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Teheran (Iran)
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Index ina stronach 423–446.
Every year, the average American eats thirty-three pounds of cheese and seventy pounds of sugar. Every day, the Americans ingest 8,500 milligrams of salt, double the recommended amount, almost none of which comes from salt shakers. It comes from processed food, an industry that hauls in $1 trillion in annual sales. In "Salt Sugar Fat", Pulitzer Prize-winning investigative reporter Michael Moss shows how this happened. Featuring examples from some of the most recognizable and profitable companies of the last half century – including Kraft, Coca-Cola, Lunchables, Nestlé, Oreos, Cargill, Capri Sun, and many more – Moss's explosive, empowering narrative is grounded in meticulous, often eye-opening research. He goes inside the labs where scientists calculate the "bliss point" of sugary beverages, unearths marketing techniques taken straight from tobacco company playbooks, and talks to concerned insiders who make startling confessions. Just as millions of "heavy users" are addicted to salt, sugar, and fat, so too are the companies that peddle them. You will never look at a nutrition label the same way again.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dembowskiego 12 (W131)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 664 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Every Thursday morning for two years in the Islamic Republic of Iran, a bold and inspired teacher named Azar Nafisi secretly gathered seven of her most committed female students to read forbidden Western classics. As Islamic morality squads staged arbitrary raids in Tehran, fundamentalists seized hold of the universities, and a blind censor stifled artistic expression, the girls in Azar Nafisi’s living room risked removing their veils and immersed themselves in the worlds of Jane Austen, F. Scott Fitzgerald, Henry James, and Vladimir Nabokov. In this extraordinary memoir, their stories become intertwined with the ones they are reading. "Reading Lolita in Tehran" is a remarkable exploration of resilience in the face of tyranny and a celebration of the liberating power of literature.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dembowskiego 12 (W131)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 Nafisi A. (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej